Gubcsi Lajos
Hírek A MM Élőtárlata Albumok Díjak Gálák Gubcsi Lajos életrajza - A MM Laudációk Mecenatúra MM-díjazottak Hangoskönyvtár
Együtt a Kárpát-medence (színe-java... egy része)
https://youtu.be/DqrKjIR48JI
Ez itt a Kárpát-medence magyarsága.
Tisztelt Barátaim!
A Magyar Művészetért 40. gálájáról készített filmbeszámolót küldöm, 25 díj 25 percben. Találkozás a Kárpát-medence színe-javával (annak egy fontos részével...)
Elsőként Nektek küldöm el a filmet, hamarosan utána felteszem minden lehetséges web-felületünkre. Ti máris továbbíthatjátok bárhova. Ezen a címen található:

https://youtu.be/DqrKjIR48JI

Elnézést kérek azoktól, akik Sudár Annamária után következtek a gálán, s részben tőle is, mert az alábbi hiányosság az ő versét is érintette:
Feldolgozás közben, még az elején minden törlődött a 2. SD-kártyáról, amelyre a 2. részt rögzítettük, beleértve a Meghalt, mert magyar koszorúzását is. E hiányosságot mindenkiről a helyszínen készült fotókkal próbáltuk pótolni. (fotóriporter Tischler Zoltán)
Szép nyarat mindenkinek, most már a díjazottakon múlik, milyen személyes visszhangot teremtenek díjaikhoz. Barátsággal Gubcsi Lajos
(U.i.: Kacsó Hanga Borbála énekét korábban már feltettük a youtube-ra, s ezt tesszük hamarosan Salamon Beja hegedűművész vendégjátékával, Nemes Wanda versével, Antal Imre és Ágnes ballada-énekével és az emlékmű koszorúzásával (fotók felhasználásával)
További hírek
31 ÉVE, ERDÉLYÉRT

Az egyik legfontosabb fotóm múltbeli közéleti tevékenységemből: egy asztalnál a főszerkesztői szobámban (Magyar Ifjúság) 1988. tavaszán sorrendben: Kósa Ferenc, Für Lajos, Csurka István, Gubcsi Lajos, Pálfy G. István, Nagy Sándor, Bíró Zoltán, Csoóri Sándor. A tervezett nagy erdélyi tüntetés kapcsán. Nincs ebben semmi feltűnő. Egyet, ugyanazt akartuk a Hősök terén. Igazságot, jogot az erdélyi magyaroknak.

A képen a következők lehetnek: 7 ember, ülő emberek, asztal és belső tér


Akarsz boldog, könnyfakasztó kacagást, sőt: igazi nagy röhögést?
Olvasd el az alábbit, a szöveget - és hallgasd meg utána a benne közölt fletót.
Zsebkendőket készíts elő, s ha kell, lélegeztetőgépet, ha a röhögéstől mégis fuldokolni kezdesz.
Mindig tudtam: fletó a legnagyobb aduász a Fidesz javára.

https://444.hu/2019/03/23/gyurcsany-ledobta-a-bombat-mintha-az-erzelmes-latinovits-zoltan-revedezne-a-regi-szep-idokon-a-badogpultot-tamasztva

 Képtalálat a következőre: „gyurcsány fotók”


2012
Felejthetetlen percek Kósa Ferenccel, Berki Krisztiánnal, Rudolf Péterrel A Magyar Művészetért Díjátadó gáláján - ez a filmtudósítás PREMIER itt és most.

 

https://youtu.be/y9FHiZjzTJI


CSIKI-CSUKI HELYZET ÉS A VÁLASZ!
-A Fidesz azonnal elhagyja a Néppártot. ha felfüggesztik, azt ugyanis nem tudja tudomásul venni ilyen döntés esetén - mondta Gulyás Gergely miniszter.
HELYES.
Felfüggesztés esetén ez az út. Jobb lett volna elkerülni, de a méltóság feladása a porban fetrengés szintje.

Szoborkertünk Kossuth-díjas alkotói: Györfi Sándor, Kő Pál, Mihály Gábor, Schrammel Imre - és a szobrok: Attila, Árpád és fiai, Szent István, Zrínyi Ilona és a kis Rákóczi, Krisztus, a Napba öltözött asszony, Mária, Meghalt, mert magyar, Hunyadi János, Aba Sámuel, a kun címerállat: a kétfarkú oroszlán, Két kun kapitány, és Schrammel Imre 6 terrakottája.

Kossuth-díj egy kiváló szobrásznak, Mihály Gábornak - A Magyar Művészetért Szoborkertjében öt évvel ezelőtt felállított szobrával, a Hunyadi Jánossal támasztjuk alá gratulációnkat. A szobrot Böjte Csaba szentelte fel a díjátadó gála keretében. E kitüntetés után elmondhatjuk, hogy szoborkertemben valamennyi szobor alkotója Kossuth-díjas művész.