Gubcsi Lajos
Hírek A MM Élőtárlata Albumok Díjak Gálák Gubcsi Lajos életrajza - A MM Laudációk Mecenatúra MM-díjazottak Hangoskönyvtár
100 év hazugság után

Mi van, Románia?! Ez lenne a 100. évfordulója?
Románia nem alkalmas arra, hogy átvegye januártól az EU soros elnöki tisztét Ausztriától. Bár átveszi, Csak nem alkalmas.
Ezt nem én mondom, hanem:
-az EU vezetői, elnöke, elnökhelyettese
-maga a román államfő
EU-Timmermans: „Az utóbb egy év fejleményei kérdéssé teszik, hogy sikerült-e bármiféle eredményt elérni az utóbbi tíz évben Romániában” 
EU Junckers: Románia nincs teljes mértékben tudatában annak, mekkora feladatot próbál meg végrehajtani. „Bár technikai értelemben Románia felkészült, a bukaresti kormány nem érti teljesen, mit jelent a többi EU-elnökség. Bölcsesség kell ahhoz, hogy meghallgassunk másokat és nagy akaratra van szükség ahhoz, hogy félretegyük saját aggodalmainkat. Nem vagyok biztos abban, hogy Románia kész lenne erre”
Johannis államfő: „A Bizottság jelentése, és az Európai Parlament álláspontja is ugyanarról szól: arról, hogy Románia visszaesett a 2007-es csatlakozás előtti időszakba.” 
Viszont a hazugsággyár sikeres 100 éve, Gyulafehérvár óta. Termel, mint egy sztahanovista. Másra most nem futja...
Nem is bánnám.
De szegény Erdély.

Utószó: Beke Ernő múzeumigazgató küldte nekem külön levélben az alábbi fontos megjegyzését Kézdivásárhelyről:

" Sajnos minden mondata írásodnak igaz! Azért mondom, hogy sajnos, mert ebben a csomagban mi székelyek is bele vagyunk csomagolva, akaratunk ellenére. Minden nap próbálkozunk tenni valami keveset a jobbulás felé, de amikor úgy tűnik, hogy partot fogtunk, kiderül, hogy lápos, süppedős latyakos részre vetődtünk! Ha ne adj Isten sikerrel járunk, akkor a román hatalom részéről hamar tesznek, intézkednek, hogy újra a vízben találjuk magunkat! Addig, amíg ők erősebbek, minden eszközzel rendelkeznek, és miénk egyedül az igazság, és utána a fájdalom, ami vele jár, és ha nem kapunk külső testvéri támogatást, maradunk a vízbe áztatva, amíg bírjuk!

Az a román politika, hogy nőket kell előre léptetni magas állami funkciókba, ráadásul párt vonalon, nem számítva a felkészületlenségüket, akár csak több kinevezett férfi esetében persze, nos, ez az elvtelen kapkodás oda vezet, ahol most van a többséget elért hatalmi körök vezetősége. Ennek a szomorú helyzetnek mi mellékszenvedői vagyunk!
Mozog, forr a nép a sok igazságtalanság, visszaélések miatt! A 2019-es év nem fog eltelni olyan simán, mint a 2018. év!
Valami készül, van a levegőben! A változást az Új Év melyik évszak fogja elhozni, az nemsokára kiderül!
Mi mindenképpen vagyunk, maradunk szülőföldünkön kitartva az ősi rögökön!
Barátsággal Beke Ernő.

 

További hírek
31 ÉVE, ERDÉLYÉRT

Az egyik legfontosabb fotóm múltbeli közéleti tevékenységemből: egy asztalnál a főszerkesztői szobámban (Magyar Ifjúság) 1988. tavaszán sorrendben: Kósa Ferenc, Für Lajos, Csurka István, Gubcsi Lajos, Pálfy G. István, Nagy Sándor, Bíró Zoltán, Csoóri Sándor. A tervezett nagy erdélyi tüntetés kapcsán. Nincs ebben semmi feltűnő. Egyet, ugyanazt akartuk a Hősök terén. Igazságot, jogot az erdélyi magyaroknak.

A képen a következők lehetnek: 7 ember, ülő emberek, asztal és belső tér


Akarsz boldog, könnyfakasztó kacagást, sőt: igazi nagy röhögést?
Olvasd el az alábbit, a szöveget - és hallgasd meg utána a benne közölt fletót.
Zsebkendőket készíts elő, s ha kell, lélegeztetőgépet, ha a röhögéstől mégis fuldokolni kezdesz.
Mindig tudtam: fletó a legnagyobb aduász a Fidesz javára.

https://444.hu/2019/03/23/gyurcsany-ledobta-a-bombat-mintha-az-erzelmes-latinovits-zoltan-revedezne-a-regi-szep-idokon-a-badogpultot-tamasztva

 Képtalálat a következőre: „gyurcsány fotók”


2012
Felejthetetlen percek Kósa Ferenccel, Berki Krisztiánnal, Rudolf Péterrel A Magyar Művészetért Díjátadó gáláján - ez a filmtudósítás PREMIER itt és most.

 

https://youtu.be/y9FHiZjzTJI


CSIKI-CSUKI HELYZET ÉS A VÁLASZ!
-A Fidesz azonnal elhagyja a Néppártot. ha felfüggesztik, azt ugyanis nem tudja tudomásul venni ilyen döntés esetén - mondta Gulyás Gergely miniszter.
HELYES.
Felfüggesztés esetén ez az út. Jobb lett volna elkerülni, de a méltóság feladása a porban fetrengés szintje.

Szoborkertünk Kossuth-díjas alkotói: Györfi Sándor, Kő Pál, Mihály Gábor, Schrammel Imre - és a szobrok: Attila, Árpád és fiai, Szent István, Zrínyi Ilona és a kis Rákóczi, Krisztus, a Napba öltözött asszony, Mária, Meghalt, mert magyar, Hunyadi János, Aba Sámuel, a kun címerállat: a kétfarkú oroszlán, Két kun kapitány, és Schrammel Imre 6 terrakottája.

Kossuth-díj egy kiváló szobrásznak, Mihály Gábornak - A Magyar Művészetért Szoborkertjében öt évvel ezelőtt felállított szobrával, a Hunyadi Jánossal támasztjuk alá gratulációnkat. A szobrot Böjte Csaba szentelte fel a díjátadó gála keretében. E kitüntetés után elmondhatjuk, hogy szoborkertemben valamennyi szobor alkotója Kossuth-díjas művész.