Gubcsi Lajos
Hírek A MM Élőtárlata Albumok Díjak Gálák Gubcsi Lajos életrajza - A MM Laudációk Mecenatúra MM-díjazottak Hangoskönyvtár
Rettenetes
BEHUNYOM A SZEMEMET, HOGY NE TUDJAM ELKÉPZELNI...
Idézem Teleki Júlia szörnyű emlékét - s hogy világossá tegyem, mit gondolom, előre idézem szavaimat, amit az ő bejegyzéséhez fűztem:
GL: A "megbékélés napja" üres hazugság így, nyakkendős tánc az illemparketten. SOHA nem szabad elfelejteni, amit velünk tettek ott. Mert igen, velem is tették, bár nem én voltam az áldozat. De minden magyarral tették, éppen ezt akarták. Én egyébként azok közé tartozom, akik ezt megbocsátani nem akarják és nem tudják.

Teleki Júlia bejegyzése:
1945 január 23
Hetvenöt évvel ezelőtt, ezen a napon űzték ki a magyarokat Csúrogról a szerb lakósok, puskával a kezükben, minden magyar házba bementek, és szó szerint kihajtották a megfélemlített magyarokat.
Azon a reggelen mínusz húsz fok volt és térdig érő hó. Élelem és meleg ruha nélkül indították el az átfagyott asszonyokat, gyerekeket öregeket Járek felé keresztül a havon. Akik nem tudtak menni, azt puskatussal biztatták. Csak néhány kisbabás családot raktak a tehervagonba, aminek nem volt teteje Az első áldozat egy kisbaba volt, aki megfagyott az édesanyja karján.
1944 őszén kivégezték a magyar férfiak többségét, és minden magyart háborús bűnösnek nyilvánítottak. Így lettem én is egy évesen háborús bűnös. Vajon kit bánthattam én?
Miután kiűztek bennünket a szülőfalunkból, még azon a tavaszon ledöntötték a katolikus templomot és felszántották a katolikus temetőt. háborús bűnös. Magyartalanították Csúrogot. Beköltöztek a házainkba, vagy eladták, Azóta is használják a magyarok földjét, de kárpótlást azóta sem kaptunk.
Tudom, hogy megtartottuk a megbékélés napját, aminek én nagyon örülök, de csak akkor lehet igazi megbékélés, ha megismerjük a történelemnek ezt a véres eseményét is. Meg kell tanítani az iskolákban szerbeknek magyaroknak egyaránt azt is ami 1944/45-ben történt, mint ahogy megtanultuk az 1942-es eseményt. Azért, hogy soha többé ne történjen meg.Kártalanítani kell az elűzött, kifosztott embereket. És még valami. MI még mindig várjuk a bocsánatkérést.

Díjaink közül Teleki Júliának az Árpád fejedelem-díjat a Zentán 2010-ben tartott gálánkon, Zrínyi Ilona-díjunkat pedig 2013-ban Budapesten nyújtott gálánkon adtuk át.
További hírek

 HAJRÁ BEKE, HAJRÁ SZŐCS, HAJRÁ ERDÉLYI HVIM!

TI NEM ADTÁTOK FEL SOHA!
A minap történt kiszabadulás utáni interjúból:

"... sokan mondják, hogy a tüntetéseknek nincs értelme, nem lehet vele eredményt elérni. Szerinte az ő esetük bizonyítja, hogy nem így van. A kiállás, az összefogás, a tiltakozások rajtuk segítettek. Legalábbis végig lelkierőt adtak nekik: „Igenis, annak ereje volt. Mert a keresztet, amit ránk akasztottak, azt könnyebb volt így elviselni. Mert a súlya nem csak engem nyomorított és a családomat, hanem úgymond Háromszék népét, Erdélyt, az egész Kárpát-medence magyarságát(...) Ilyenre példa azért a világon nincsen: Terrorizmussal vádolnak valakiket és ennyi ember, a város, a Háromszék, Erdély, a Kárpát-medence magyarsága és még azon kívül is kiállnak idézőjelesen két terrorista mellett. Ez csak itt létezhet Székelyföldön.”

2014-ben a kézdivásárhelyi Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalomnak átadott Ex Libris Díjam ezt honorálta akkor is, ma is. NAGYON KÁR, KIVÁLÓ VOLT!
Elhunyt Riecke Werner kiemelkedő pénzügyi közgazdász, úgy volt német, hogy magyar volt.
Hihetetlenül szorgalmas volt. A 80-as évek legelején ő fordította németre Tarafás Imrével írt könyvünket, A láthatatlan pénzt. Már akkor tudtam, milyen mély pénzügyi ismeretekkel rendelkezik. Talán sokan azt mondják, hogy a liberális vonal híve - nekem nagyszerű szakember.
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210721/elhunyt-riecke-werner-493438riecke werner

 

Szabadon engedték Beke Istvánt és Szőcs Zoltánt, akiket 2018-ban ítéltek el gaz módon Romániában, képtelen indokkal: terrorizmus vádjával. Hogy ilyen lehetséges ma egy EU-országban? Iszonyat.
MÁTÓL SZABAD a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom két erdélyi vezető személyisége.
Büszkén mondom, hogy 2014-ben az Ex Libris Díjunkat nyújtottam át Kézdivásárhelyen Beke Istvánnak és az ottani HVIM-nak éppen mindig is megtörhetetlen, bátor magyarságukért.

 szőcs zoltán


ÓVATOSAN BÁR, DE MERJÜNK, KEZDJÜNK SZÁRNYALNI A NAGY BAJOK UTÁN.
Gubcsi Lajos: Az ég felé...
Erre az érzésre biztatok mindenkit, nem könnyű az átállás a vissza- és elfojtottság másfél éve után.
Gubcsi Attila grafikája Az ég felé című verskötetemből, másfél évtizeddel ezelőtt.Lehet, hogy műalkotás

AZ ÖSSZEHANGOLT LMBTQ-AGRESSZIÓHOZ.
Mit is idéznek elő? Amit az agresszorok szoktak.
Én ezzel a kérdéssel nem nagyon foglalkoztam, utáltam a Pride-önmutogatások közönséges, tolakodó voltát, és nagyon nem tetszik, nem tetszett soha, ahogyan bizonyos - nyilván részben érintett - sajtótermékek és munkatársaik mára naponta témaként tolják az arcunkba ezt az egész terjeszkedő magatartást.
De nem akartam foglalkozni vele különösebben, és most láthatóan azt teszem, főleg, amióta tudom, mit kezdeményeznek ellenünk Brüsszelben és sok más nemzetközi síkon.
Az agresszió elérte, hogy most már foglakozzak vele. Legyen - elutasító, haragos - álláspontom, kikérjem magamnak, hogy úton-útfélen és minden percben ezt nyomják az arcomba (RTL-adások megállás nélkül, digitális "újságok" szüntelenül, nemzetkozi bandák összehangoltan és ravaszul).
Unom, és nem szeretem, hogy és ahogyan behúztak ebbe a témakörbe.

LMBTQ-agresszorok. Hagyjatok békén. Ne vonuljatok be se a magán-, se a közgondolkodásunkba ilyen röhögő hévvel (gondolom, nektek nagyon tetszik szerepelni): Le. LESZEREPELNI. Éljétek magánvilágotokat, ahogyan akarjátok, s örüljetek annak a többségi intelligenciának, beleértve a konzervatív, nemzeti érzelmű többséget, amely magánjogotoknak tekinti a ti nemi .... (nem találom a megfelelő szót). Mindegy, azt, ami.

Az pedig, hogy gyurcsányok kapaszkodnak belétek politikai hasznot keresve - külön üdvözítő lehet nektek. 

Ez a brutális, egybehangolt, frontális közönségesség és hatalmi terjeszkedési vágy vissza fog ütni. Mondta annak idején Cassandra.
Szokásaimtól eltérően fotómat használom illusztrációnak: legyen eléggé személyes minden fenti szó.

 AZ EGYIK NAPI ŐSBŰN: AZ ÉPÍTÓANYAG ÁRAK BRUTÁLIS, MAFFIA-VEZÉNYLÉSŰ EMELKEDÉSE.

Amit a kormány ad támogatásokban, azt azonnal átcsatornázzák maguknak, szervezetten és sötéten - mondtam egy barátomnak keseregve áprilisban.
Most Orbán Viktor jelentette ki végre: a kormány által adott támogatásokat a gyártók és a forgalmazók azonnal átszivattyúzzák a saját oldalukra. Ezzel lényegében a támogatások 100 százaléka nem ott landol, ahova a kormány szánta.
A kormány még a héten tárgyalja, mit tehet ez ellen.
Ne legyen kétségünk: a brutális áremelések az építőanyagárakban maffiaszerűek.

 Álarc festhető