Gubcsi Lajos
Hírek A MM Élőtárlata Albumok Díjak Gálák Gubcsi Lajos életrajza - A MM Laudációk Mecenatúra MM-díjazottak Hangoskönyvtár
Medve-e az orosz?
Üdv Putyin!
JÓ NAPOT KÍVÁNUNK, PUTYIN ÚR!
Putyin látogatása kapcsán - eszembe jutott...

hogy annak idején, az Orbán Viktornak írt leveleimben kritikusan hoztam szóba az oroszokkal kapcsolatos támadó álláspontját. Szerencsére az élet realista, követni illik. Ezeket a leveleket később, 2010 őszén könyvben adtam ki, ebből idézek egy 2008. április 22-én írt levélből (a könyv 76. o-án)

Gubcsi Lajos: Korom Magyarország fölött - 2004-2010

http://mek.oszk.hu/08400/08497/08497.pdf

(Kedves Viktor!)...
...
"A Te kezedben van (Gyurcsány) sorsa, írtam korábban, s ne kovácsold egybe őket. E kérést kiterjeszteném a külpolitikára is.
Az az érzésem, hogy – miközben ők az orosz kártyát szorongatják – Te indokolatlanul teszel olyan kemény kijelentéseket, amelyek révén az oroszokkal tartósan és fölöslegesen elvágsz minden vagy sok-sok
szálat. Miért kell ez? Mindig is realitás lesznek számunkra. S Gyurcsányék ártó lojalitását nem azzal lehet ellensúlyozni, hogy feszítjük a viszonyt az oroszokkal, hanem azzal, hogy mi is jó, építhető viszonyra törekszünk
velük, jelezve, hogy ne legyen egyesélyes, szocialista vazallusra építő az oroszok politikája sem. Az ismert gazdaságiak mellett két ok miatt is óva intenék a viszony romlását okozó kemény kijelentésektől:
● a hazai közvélemény nagy része pontosan tudja az orosz súlyt – anélkül, hogy valaha is szovjetbarát
lett volna –, s aggasztani fogja, hogy támadási felületeket teremtünk;
● az oroszok kiterjedt nemzetközi (gazdasági) diplomáciájukkal mindig is sok kárt okozhatnak Neked – s az Általad vezetett Magyar országnak.
Az oroszok támadásával ismét egy olyan elemet iktatsz be, melynek révén összébb zárod a veszélyre hivatkozó szocialista sorokat – anélkül, hogy bármi előny származna ebből."

Ma is ezt mondanám!
További hírek
Történelmi kisregény sorozatom

ÍME, A TELJES SOROZAT címei
Érdeklődés kíséri történelmi kisregény sorozatomat, melynek 5. kötete január elsején jelent meg 1518-ról - minden évben egy 500 évvel korábbi időszakunkat dolgozom fel. Íme, a 2014-2026-ban folyamatosan megjelenő kötetek, illetve az idézet év a pokol tornácán táncoló Magyarországről

HONCSONKOLÁS

13 ÖRDÖGI ÉV: 1514-1526

-Magyar pokol 1514
-Koronánk a nászajándék 1515 
-10 éves király az ország élén 1516
-Werbőczy vastörvénye 1517 
-Kié az ország? . 1518 
-A Habsburg-sas kinyújtja karmait 1519 
-Szulejmán trónra lép 1520
-Nándorfehérvárért nem kondul meg a harang 1521 
-Kié Lajos? - Főúri ligák konca az ország 1522 
-Tomori Pál, az érsek és hadvezér 1523 
-A Karthauzi Névtelen 1524 
-Magyar, törj magyarra 1525 
-A pokolban Mohács 1526


80 éves az Oscar-díjas filmrendezőnk, köszöntjük Szabó Istvánt, aki A Magyar Művészetért Díjunknak is tulajdonosa

Fáj!

 

FÁJDALOM - ÉS NAGY HIÁNY!
Elhunyt Kallós Zoltán néprajzkutató. 92 évének nagy részében kiemelkedő kutató, a magyar balladakincs, a népzene, a néptánc nagy öregje.
A Magyar Művészetért Díjat 1993-ban, a Bartók Béla-emlékdíjunkat 2006-ban nyújthattuk át neki - megtisztelő volt a lehetőség. Isten nyugosztalni fogja őt!

 Képtalálat a következőre: „kallós zoltán”


MINT TE ÉS A FIAD - MINT ÉN ÉS A FIAM...
Egy grafika Gubcsi Attila festőművész öcsém ma is látogatható kiskunfélegyházi kiállításából (a rajz Az ég felé című lírai regényemhez készült annak idején)

Gubcsi Lajos: Az ég felé... 
http://mek.oszk.hu/03400/03499


Avagy: miből lesz a cserebogár
TÖREDELMESEN BEVALLOM MINDENKINEK, aki még nem vette észre!!!
Sokan feltették a kérdést az elmúlt néhány évben, valójában kiről mintáztam a "Félvörös Félhérosz" című kisregényem fő alakját.
Sokan rá is jöttek.
Azoknak, akiknek ez nem sikerült: a könyv egy Gyurcsány Ferenc-sztori analógia, természetesen a fikció műfajába tartozó kisregény lényege szerint (a könyv letöltése az 1000-hez közelít).

Gubcsi Lajos: Félvörös Félhérosz

IGEN. És ezt most azért írom itt le, mert elég világos értékelést olvastam itt, az alábbi webcímen a piszkos Gyurcsány-vagyonszerzésről, erről az arcátlan "menedzser-bohócról", Felvázoltam a fenti könyvben a Gyurcsány-karrier általam sejtett-ismert módját, a vázat, hogyan is történhetett mindez.

 

 

 


HIHETETLEN! Bolondok itt valakik?

Hivatalos ügyben megpróbálom elérni az egyik hatalmas minisztérium egyik helyettes államtitkára TITKÁRSÁGÁNAK a telefonszámát (nem a feleségének, nem a gyerekének a számát, nem az ő mobilját, hanem a titkárságét!!!!). A mail-címét nem tudtam megszerezni, azt nem lehet, azt nem lehet kiadni, ezt írták - a helyettes államtitkár titkársága mail-dímét nem lehet. Hogy az a ...
Nem olyan régen ezek még fent voltak a honlapokon. Telefonszám, mail-cím, miegymás.
Most már nem lehet. Nyilvános telefonszám és mail-cím most már nem nyilvános. Le kell tagadni, mert zavarnánk őket - a titkárságukat.
Hogy az a... Kezdem unni már. Nyilván, persze, értem, jönnek, zúdulnak, zuhognak a migráncsék, még valaki megtudná közülük és akkor lőttek a nemzetbiztonságnak.
Csak azért nem írom le az illető és államtitkársága nevét, mert mind ilyen, mind, mind. Ez van, polgártárs - én -, ez van.
Majd megkeresem az MI6-t vagy az FBI-t, ők megadják. A Moszad pedig külön is hálás lesz, hogy hozzájuk fordulok. Náluk ez házi cím.