Gubcsi Lajos
Hírek A MM Élőtárlata Albumok Díjak Gálák Gubcsi Lajos életrajza - A MM Laudációk Mecenatúra MM-díjazottak Hangoskönyvtár
A KÖZEPÉBE...
Gubcsi Lajos legújabb könyvéhez
EZ AZTÁN TÉNYLEG ÚJ - LEGÚJABB KÖNYVEM jelent meg tegnap a Költészet Napján. Túl vakmerőnek kellene lennem, hogy kifejezetten merjem ajánlani. Magam könyveim sorában nagyon egyedinek, kivételesnek tartom, azt hiszem, párját ritkítja

Gubcsi Lajos: Április – havi ciklus
http://mek.oszk.hu/18600/18631

Idézet a lektori véleményből: "...nagyon líraian fogalmazol, úgy, hogy az intimitásokat szemérmesen, nem durván, az ízlést nem sértően tudod kifejezni: mindazt, ami szép, s olyan érzéseket is, amelyeket nehéz szavakba önteni, mert annyira legbelül vannak, csak az érzékek szintjén, hogy ezt csak kevesek és ritkán tudják felszínre varázsolni... szavakba önteni.
Én ritkán olvasok erotikusnak mondott lírai szövegeket, tehát nincs nagyon összehasonlítási alapom, de a világirodalomban számos erotikus szöveg van (Balzac, Bocaccio, stb., meg modernebb, kortárs szövegek is). Ami náluk elmegy, az elmegy másnál is....
Nagyon sok szép, fantáziadús, buja hangulatú vers van benne, bár sok gondolat, szófűzés, szókép, allegória itt-ott ismétlődik, vissza-visszatér, de ezeket lehet amolyan „zenei” vezérmotívumoknak is tekinteni.

Témája és a megírás módja kivételes, bátran közöld.”

Postámra gyakran jönnek gratulációk új könyveim kapcsán. Így van ez most is, örömmel közlöm az egyikből az alábbi részletet: "Próbáltam kívülálló, idegen szemmel olvasni... olvastatta magát és andalított, mint egy finom, halk, dallamos fülbemászó zene, amit nehéz kiverni a fejedből.
Nagy elemi életigazságok és a legegyszerűbb dolgok is olyan természetességgel vannak leírva, hogy az ember rácsodálkozik: ez valóban ilyen egyszerű és szép...?
A kivitelezés gyönyörű, a megszokott játék a szavakkal megmaradt, s feldobja a sorokat."

 

 Gyönyörű, Fiatal, Lány, A Nők

További hírek

 

 Farkas, Farkasok, Emberfarkas, Vérfarkasok, Szürke


VILÁGOS, MINT A NAP (a helyzet) - csak ez az ember sötét.
"Kedden reggel jelentette be a Fővárosi Főügyészség, hogy felbujtóként, előre kitervelten elkövetett emberölés miatt vádat emeltek Gyárfás Tamás ellen a Fenyő-ügyben. A volt úszóelnököt azzal vádolják, hogy ő adott parancsot riválisa meggyilkolására Portik Tamásnak. Ha bűnösnek találja a bíróság, a bírói gyakorlat alapján 10-15 év börtönre számíthat, mondta az Origónak ifj. Lomnici Zoltán. Az ügy számtalan kérdést felvet: Gyárfás Tamás milliárdos vagyonától kezdve addig, hogy a bírósági ítélettel az bizonyosodhat be, hogy a baloldal médiája évtizedeken keresztül egy riválisát megölető köztörvényes bűnöző kezében volt." - Ennél tömörebben nem nagyon lehet összefoglalni, mint ahogyan az origo.hu tette.
És sejtettük, nyeltük és magunkban ítéletet hoztunk - értelmetlenül látszólag - 2 évtizeden át.
Mert bár messze még az ítélet, úgy gondoljuk, meglesz az is. Legalább ennyi vigasz a szemérmetlen bűnözővilág elviselése, a kín ellensúlyozására.

Képtalálat a következőre: „gyárfás tamás”


HUNYADI, A TÖRÖKVERŐ
Erős kritikák érik Hunyadi János szobrának belgrádi elhelyezését, az elhelyezés módját. Ezek ismétlése helyett itt is közlöm A Magyar Művészetért Szoborkertje nevű budapesti szoborgyűjteményünk becses darabját, a Hunyadi-szobrot, mely a Kossuth-díjas Mihályi Gábor alkotása, s melyet kérésemre Böjte Csaba szentelt fel 2014-ben a szoborkertemben. Háttérbam a Két kun kapitány szobra, mely a szintén Kossuth-díjas Györfi Sándor alkotása, és amelyek 2004 óta állnak szoborkertünkben.

 HA FÉRFI VAGY, LÉGY FÉRFI!
Minta pedig van hozzá: Gyurta Gergely úszó. Kommentár nélkül mellékelem nyilatkozatát azok után, hogy 10. lett 25 km-en.
Ilyen egy sportoló, ha igaz ember. Kb. az 50 másodpercnél már fogod tudni, miről beszélek.
https://www.origo.hu/…/20190719-uszas-sirva-nyilatkozott-a-…..
És fogod tudni, mennyi erő, akarat, kitartás, becsület, elszántség és végtelen férfiasság van az ő életükben, munkájukban.
PÉLDAKÉPEK lehetnének, azok is, de a média-celeb-világ nem róluk szól, harsog, hanem ripacsokról
És ráadásul lassanként naponta köszönthetünk ÚJ HŐSÖKET A SPORTOLÓK világából.

 Képtalálat a következőre: „gyurta gergely”


Rákóczi ballada, Benkő László-Gubcsi Lajos Ismét Vereckénél című rockballadájának werkfilmje, interjúkkal, dalrészletekkel. Varga Miklós, Gubás Gabi, Kobzos Kiss Tamás, Tanka Balázs, Majsai Gábor, Nagy Csaba tárogatóművész - parádés előadóművészek sora 2011-ből a most netre tett összefoglalóban.
https://www.youtube.com/watch?v=wLmnrb4V6uc

Fiam most készítette e képet a szoborkertünkben álló Szent István szobor részletéről (Györfi Sándor alkotása).
Kifejez mindent a kompozíció - mindent, ami nekünk fontos.