Gubcsi Lajos
Hírek A MM Élőtárlata Albumok Díjak Gálák Gubcsi Lajos életrajza - A MM Laudációk Mecenatúra MM-díjazottak Hangoskönyvtár
Cigányúton?
CIGÁNYÚTRA MENNEK A JOGVÉDŐK?
Hej, hej, küldjetek oda élni és dolgozni, tanítani és tűrni jogvédőt, ügyvédet, bírót és szociológust. Azok közül, akik lázítják a cigányokat, igen, Gyöngyöspatán most, és bárhol mindig. Menjenek oda, éljenek ott, működjenek közre a jobb állapotokért.
De ezek? Bíborban születettnek vélik magukat, kiváltságos igazságtevőknek, a szabadság oszlopainak.
Kellene ilyen oszlop Gyöngyöspatán és mindenhol máshol, átépíteni társadalmi munkában a cigányok összedűlő házait velük együtt, járhatóvá tenni a sáros utcákat velük együtt, megtanítani a gyerekeiket velük együtt. Kézfogásban, szolidaritással.
Volt-e közülük valaki három méternél közelebbi távolságban cigányokkal az otthonaikbanm településeiken úgy, nem hogy nem fotózkodni akartak?
Nem, tudom, hogy nem voltak, Az nekik kibírhatatlanul büdös volna.
Társadalmi és közmunkára kerestetik a cigányok életének megjavításáért - velük együtt - minden olyan "jogvédő és ügyvéd, bíró, a szabadságjogokért izzadó ál-élharcos", aki a magyarokkal szemben hergeli a magyar cigányokat.
Kedves cigányok! Hívjátok meg őket munkára és tanításra hozzátok, veletek együtt. Általában jómódú emberek. Segíteni ténylegesen, fizikat értelemben nem szoktak, de ezt is megtanulhatják - veletek együtt. Illetve nem, ezt nem fogják megtanulni.
Fogjatok össze velük ott, ahol éltek, az ottani élet tényleges megjavításáért. Hívjátok őket, ne uzsonnázni, hanem dolgozni. TENNI.
Mondom ezt olyan emberként, aki már sokszor fogott kezet cigány munkásokkal, és dolgozott is velük együtt.
Jogvédők? Jogfosztók? Kibicek?

Kinek ártanak jobban öntetszelgő szabadságvédelmükkel? Nektek vagy nekünk? Vigyázat, hangzatos nevek alatt és hangzatos jogvédő dumával jönnek, ti talán nem is értitek. Vigyázat, nem ők a ti embereitek.

A képen a következők lehetnek: 2 ember, álló emberek A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember, álló emberek és túra/szabadtéri

További hírek

 Válasznak írtam egy Fb-bejegyzésre, ide is leírom.
"Orbán Viktor hibáit és érdemeit egyaránt nyilvántartja az élet: a Jelen és a Jövő. Az azonban nem nagyon vitatható, hogy kiváló válságmenedzser - tud élni a rá bízott hatalommal bajok idején - most bajok vannak, nem tudjuk, mekkorák, éppen ez a fő gond. Az általa ki- és felépített kormányzási rendszer hatékony a kitűzött célok kezelésében. A cél most közös, Ha és amikor hibás döntést hoz, azt bárki minősítheti minden gond nélkül. Nem az ő dolga arra figyelni, hogy minden véleménynek eleget tegyen. Erre van a választás mechanizmusa: kijelölni, hogy egy-egy szakaszra ki kapja meg az irányítás jogát.
Ha képletesen behunyom a szememet, azt látom, hogy minden igyekezetükkel és tehetségükkel meg akarják akdadályozni a járvány elterjedését, és ebben erős kézzel tartják szabályozás alatt a folyamatokat. Hibáznak? Biztosan, Bár azt nem tudnám megmondani, hogy most miben. Látható módon kezelnek egy olyan válságot, amelyből mindig csak utólag látszik valami: eddig nem tudtunk róla semmit, Semmit, de semmit. Magamat türelemre és békére intem, és ezt javasolom mindenkinek. Zárójelben jegyzem meg, mert indifferens, nincs is jelentősége: az ellenzék éppen most heréli ki magát a politikai lehetetlenkedésével és tehetségtelenségével. Üres lett a tere, amelyet kiszippantott magának.
 


A kapitány a fedélzeten. És irányítja a hajót.
Képtalálatok a következőre: orbán viktor fotók

MINDENKINEK SZERETETTEL AJÁNLOM! Ha nem veszik szerénytelenségnek:
https://www.facebook.com/groups/350875668400675/
Itt érhető el valamennyi könyvem az Országos Széchényi Konyvtár Magyar Elektronikus Könyvtárában egyetlen kattintással.
Kb. 20 év óta a megjelenés pillanatában feltettem ide is minden könyvemet, utólag visszamenőleg is egészen 1977-ig.
Széles választék, s mindig szeretettel írtam, mert olvasóimra gondoltam. Kb. 75 könyv 1977-2020 közötti megjelenéssel, a pénz hatalmától a végekről szóló Üzenet-sorozatig. Központban a Kárpát-medence magyarsága.

Legújabb lümyvem mától, forró
Ma megjelent legújabb könyvem, erotikus verstáram. Forró. Az Országos Széchényi Könyvtár Magyar Elektronikus Könyvtárában itt található

https://mek.oszk.hu/20000/20035

Gubcsi Lajos: Hajnal hasad hasad alatt, Május - havi ciklus

Májusra szántam abban a versciklusban, amelyben eddig 4 verskötetem jelent meg, a Január, Február, Március, Április havi ciklus. Mégis az azonnali publikálás mellett döntöttem, könyvem első szavai megmagyarázzák:

„Olyan sok a fájdalom, a baj, a sokk, a megdöbbenés, az ismeretlen, a zavar, fölöttünk a megfoghatatlan veszély, a borzalmas, kötelező távolságtartás, hogy úgy döntöttem: most, márciusban megjelentetem májusra szánt könyvemet. Az én válaszom a koronavírus mindent lefojtó, alattomos és undorító járványára is. Szerelmes viszonyokról, sokszor tobzódásról szóló könyvemben minden állandó, örök: a szenvedély, az érzékenység, a testi, érzelmi közelség, AZ ÉRINTÉS diadala.

Kedves Olvasóm! E könyv egyetlen témára épül: az erotikára. Töményen. Ha szabad tanácsot adnom: emiatt ne egyszerre olvasd. Alkalmanként csippents fel belőle néhány morzsát. S mert te is élvezted valaha vagy mostanában a tárgyalt viszonyok sok ízét, verseimet asszociáld bátran a te saját élményeidre. Jó lesz.”

(A képen Gubcsi Attila grafikája) 

ÜRÖMÖRÖM!
SOK MINDEN - SOKK - TÖRTÉNIK, AMI EDDIG NEM!
Három dolgot emelek ki:
-a kormány igen operatív, tud mit kezdeni hattalmi túlsúlyával
-mi magánemberek egyre szerényebbek leszünk: uralkodik felettünk egy rém árnyéka, amit nem ismerünk
-az iskolák,a digitlis tanítás elképesztő hatékonyan alakult ki - KÖSZ TANÁROK!
És a bónusz: Egyre több udvarias, felelős embert látok.
 Szabadság — Stock Fotó

 

Egy ilyen drámai helyzetben, mint a koronavírus hatása, amikor minden a mélypont felé tendál, sok minden megújulhat:
-a családi kötelék
-a viselkedésünk
-az együttműködési hajlamunk
-képességünk önmagunk ellátására
-a digitális tudás növelése
-a kreativitás
HASZNÁLJUK KI LETÖRÉS HELYETT? Offenzívát defenzíva helyett a saját személyes kultúránkban, személyiségünkben.
 Képtalálatok a következőre: vidám arc fotó